Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

App

DeBoekensalon.nl app voor iPhone, Android en Blackberry!

Alle informatie over een boek direct bij de hand, inclusief recensie? Dit kan met deBoekensalon.nl app voor je iPhone. Scan de barcode of zoek op auteur, titel of ISBN. Waar je maar wilt. Haal de informatie op en leg het boek vast in je favorietenlijstje. Handige geheugensteun in bibliotheek of boekhandel. Of laat je vrienden weten dat je dit wel een heel mooi verjaardagscadeautje vindt. Want je kan de titel mailen, mms'en óf doorplaatsen op je account bij Facebook, Hyves of Twitter.

DOWNLOAD DE APPS GRATIS!
iTunes
Android
Blackberry

Veelgestelde vragen
Eind 2010 verscheen deBoekensalon-app. Inmiddels hebben al duizenden gebruikers onze app gedownload. De reacties van gebruikers én pers zijn zeer positief. Zo schreef een gebruiker: ‘De app werkt lekker snel en de barcodereader is erg nauwkeurig en handig bij het opzoeken van een titel. De socialmediafuncties maken de app helemaal af en zijn zeker praktisch.
Uiteraard komen er ook vragen van gebruikers binnen. Hieronder zetten we de meest gestelde vragen op een rijtje. Mocht jouw vraag over de app er niet bij staan, of mocht er tóch nog iets onduidelijk zijn, dan kun je ons mailen.

Q & A DEBOEKENSALON.NL  APP


Q: Waarom is er soms geen verbinding met de server?
A: Het titelbestand waarvan de app gebruik maakt, wordt dagelijks ververst waardoor deze tussen 7.20 en 7.30 uur niet bereikbaar is.

Q: Waarom pakt de app bepaalde streepjescodes niet?
A: De app is voorzien van de beste scansoftware die verkrijgbaar is. Het kan zijn dat andere factoren een rol spelen waardoor de barcode minder goed scanbaar is zoals de verlichting, de lichtinval, de achtergrondkleur, de drukkwaliteit van de barcode of andere belemmerende factoren.

Q: Ik lees veel Engelstalige boeken, maar deze worden niet herkend. Is hier iets aan te doen?
A: Het titelbestand waarvan de app gebruik maakt, bevat titels uit het bezit van de Nederlandse openbare bibliotheken. Daarin komen naar verhouding weinig anderstalige boeken voor. Hier is dus op dit moment niets aan te doen.

Q: Waarom kan ik mijn eigen bibliotheek niet opslaan in een aparte map, eventueel aangevuld met een lijstje voor uitleen?
A: De app biedt deze mogelijkheid inderdaad nog niet, maar de deBoekensalon.nl-website wél. In 2011 komt er een mobiele versie van deze website en worden app en website met elkaar gekoppeld. Dat betekent dat je met je smartphone op eenvoudige wijze je hele boekenbezit kunt invoeren in je collectie op de Boekensalon website.

Q: Kom er nog een mogelijkheid om boeken als ‘gelezen/niet-gelezen’ op te slaan?
A: De website deBoekensalon.nl biedt deze mogelijkheid wél. Zie het antwoord hierboven.

Q: Waarom herkent de app geen studieboeken?
A: Dan zal het om specifieke studieboeken gaan die niet in de collectie van een openbare bibliotheek voorkomen en dus ook niet in het titelbestand van deze app. Wel kun je nu al je boekenbezit invoeren in je collectie op deze website.

Q: Ik mis een aantal recentere titels. Wordt deze app regelmatig geüpdated?
A: Het titelbestand van de app wordt dagelijks geüpdated. Vanaf het moment dat een titel beschikbaar is in de openbare bibliotheken wordt deze ook getoond in deze app.

Q: Het installeren van de app op mijn iPhone lukt niet. Ik blijf de mededeling 'wachten' krijgen na installatieopdracht. Waar ligt dit aan?
A: Wellicht heb je geen goed bereik. Overigens, deBoekensalon app werkt vanaf iOS 4.1 (dat is de software-versie van je iPhone).

Q: Hoe maak ik een verlanglijstje aan van gescande boeken?
A: Zie de knop Favorieten.