Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Het labyrint van water

Titel: Het labyrint van water
Auteur: Eric Frattini
Uitgever: Q
Jaar van uitgave: 2010
Pagina's: 467 pagina's
ISBN: 978-90-214-3836-8
Rating:
Afdera Brooks’ grootmoeder ligt op sterven in haar huis in Venetië en vraagt haar kleindochter de inhoud van een kluis in New York op te halen. Het eeuwenoude manuscript dat Afreda daarin vindt lijkt een verloren evangelie te zijn, het evangelie van Judas Iskariot. Afdera’s poging de oorsprong van het geschrift te achterhalen voert haar van Zürich naar Alexandrië en van Cairo naar Akko. Iedereen met wie ze contact heeft wordt kort daarna dood aangetroffen, met een achthoekige lap op het lichaam.
Archeologe Afdera Brooks reist spoorslags af naar het familiepaleis in Venetië als ze hoort dat haar grootmoeder op sterven ligt. Die vraagt haar een zeer oud boek uit de familiekluis in New York op te halen dat van groot belang voor de christelijke wereld zou kunnen zijn. Het blijkt om het evangelie van Judas Iskariot te gaan. Afdera’s zoektocht naar de oorsprong van het manuscript voert haar van Bern, via Venetië naar het Midden-Oosten. Al haar contactpersonen worden vermoord teruggevonden met een achthoekige lap op het lichaam. Duistere krachten in het Vaticaan willen de openbaring van dit evangelie via de Moordenaars van de Achthoekige Kring tegenhouden. Spannende thriller, matig qua stijl, maar met een goed gedocumenteerd en knap geconstrueerd plot, waarin ook de aanslag op paus Johannes Paulus II (waarover de auteur al een non-fictieboek schreef) een rol speelt. Heerlijke kost voor liefhebbers van geheimzinnige genootschappen, wereldwijde duistere complotten en eeuwenoude manuscripten. ‘Een van de betere boeken tussen de vele Dan Brown-navolgers’ volgens VN’s Detective en Thrillergids, die twee sterren gaf. De schrijver en hoogleraar (Lima, 1963) werkte als Midden-Oosten-correspondent en woont in Madrid. Paperback met normale druk en ruime marges.

Reacties op 'Het labyrint van water' van Eric Frattini:

Nog geen account?Log in en reageer Volg deze discussie

Goed. Een mix van religie en geschiedenis. Een thriller met een sausje SF of een SF met een sausje thriller. In het begin een thriller maar naar het einde toe neemt religie en geschiedenis de bovenhand. Het blijft wel spannend tot het einde omwille alle vragen die men stelt bij de religie en de geschiedenis en niet om het thriller element. Er worden wel veel mensen vermoord. Het spijtig is dat deze niet worden onderzocht omdat de religie en de geschiedenis belangrijker zijn voor e schrijver.
Het leest vlot maar het is geen aanrader.