Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Lezing over Kapitalisme en Slowbalisering door trendwatcher Adjiedj Bakas

25-03-2017 14:00 - 25-03-2017 15:30 Locatie: Sint-Joriskerk, Hof 1, Amersfoort

Het moderne kapitalisme was uiterst succesvol. We wonen met een recordaantal mensen op aarde (7 miljard), maar nog nooit leefden zo weinig mensen onder de armoedegrens, terwijl de middenklassen groter zijn dan ooit. Desondanks bijt het succes het kapitalisme in de staart. Velen hebben nu TV, internet en smartphones en zien waar het in de wereld beter toeven is. En ze hebben nu geld om mensensmokkelaars te betalen en via GPS op de smartphone kennis te delen over de beste migratieroutes.

De Grote Volksverhuizing van de 21ste eeuw is daarmee een direct gevolg van het succes van het kapitalisme. Ze leidt de komende jaren tot grote sociale onrust. Tegelijkertijd is een bottom-up empowerment beweging van burgers ontstaan. Met underground media, gefaciliteerd door internet, verenigen activistische burgers zich tegen uitwassen van het Graaikapitalisme en ijveren ze voor Karma-kapitalisme, een concept dat ook door verlichte elites omarmd wordt.

In deze lezing inspireert Adjiedj Bakas ons met zijn visie en trends rondom het thema Kapitalisme & Slowbalisering.

Trendwatcher Adjiedj Bakas (1963) geldt als boeiend, prikkelend, visionair, humoristisch en inspirerend.

Een Bakas-lezing is een belevenis: spraakwaterval met filmpjes, muziek en prikkelende beelden, zinvolle informatie op een onderhoudende manier gebracht, oftewel infotainment. Hij spreekt onder meer over trends op het vlak van economie, technologie, food, zorg, arbeidsmarkt, openbaar bestuur en zingeving.

Adjiedj beschrijft in zijn boeken (o.a. ook over Slowbalisering) hoe de samenleving, de economie en het leven van mensen gaan veranderen op basis van de trends die hij signaleert. Van zijn boeken werden meer dan 700.000 stuks verkocht, hij geeft 200 lezingen per jaar in binnen- en buitenland.

Met wortels in drie continenten is Bakas feitelijk overal thuis. Hij is een bereisd kunstverzamelaar en combineert vakmanschap en kennis met provocerende meningen en een grote dosis humor. Hij geeft leiding aan Trend Office Bakas en koppelt zijn eigen onderzoek aan dat van diverse internationale partners en partijen. Hij studeerde Nederlands (specialisatie Communicatiekunde) in Utrecht en werkte na zijn studie bij de NOS.

Zaterdag 25 maart 2017
14.00 uur – 15.30 uur
€ 20,- excl. BTW
Sint-Joriskerk, Hof 1, Amersfoort

Tickets: http://www.altijdblijvenleren.nl/event/lezing-slowbalisering-adjiedj-bakas/

Reacties op 'Lezing over Kapitalisme en Slowbalisering door trendwatcher Adjiedj Bakas':